duminică, 9 octombrie 2011

Timişoara / Toamna se numără supermarketurile

După deschiderea supermarketului Lidl pe bd. Iosif Bulbuca nr.37 prevăzută pentru 10 octombrie, iată că în planurile firmei se preconizează construirea a încă unui supermarket în cealaltă parte a oraşului, zona Iosefin.
Consiliul Local al Municipiului Timişoara va supune avizării din punct de vedere urbanistic a documentaţiei Plan Urbanistic Zonal „Supermarket produse alimentare si nealimentare”, Piata Prahova nr. 16, Timisoara.
Documentatia, Plan Urbanistic Zonal „Supermarket produse alimentare si nealimentare”, este elaborata de proiectantul S.C. ARTKRAFT S.R.L., la cererea beneficiarilor S.C. INTER CENTER SERVICE S.A. si S.C. LIDL ROMANIA S.C.S.
Terenul propus pentru construire este situat în partea de sud-vest a municipiului Timisoara, in U.T.R. 51, in cartier Iosefin, prevazut prin PUG Timisoara ca zona de unitati industriale.
Terenul studiat este ocupat in prezent de constructii cu caracter industrial: garaje, hala cu ateliere de intretinere auto si alte constructii tehnologice regim de inaltime P, ce urmeaza a se demola.
Pe o suprafata de teren de 6.414 mp, pentru care s-a inscris in C.F. promisiunea de vanzare pentru S.C. LIDL ROMANIA S.C.S. se propune realizarea unei zone pentru institutii publice si servicii de interes general prin reconversia functionala din zona industriala existenta. Pe acest teren urmeaza a se construi un centru comercial tip supermarket cu platforma de parcare si dotarile aferente.
Accesul auto pentru parcajele realizate in incinta parcelei (cu posibilitate de întoarcere pe parcela) pentru terenul destinat supermarketului, se va face din strada Prahova si din strada Transilvania.