luni, 10 octombrie 2011

Timişoara / Internet pentru utilizatorii transportului public în comun

Începând de astăzi 10 octombrie 2011, Primăria Municipiului Timişoara pune la dispoziţia timişorenilor care folosesc mijloacele de transport în comun, două noi facilităţi.
Astfel, împreună cu Asociaţia Timişoara.ro în parteneriat cu RATT în şapte locaţii unde există chioşcuri RATT de vânzare a biletelor, abonamentelor şi cardurile, a fost introdus acces gratuit la internet pe aparatele mobile sau laptopuri, pentru călători. Conexiunea la internet se face accesând reţeaua www.timisoara.ro. Prin accesul la internet, călătorii pot afla informaţii din trafic, harta transportului în comun şi alte informaţii de interes din oraşul Timişoara.
Chioşcurile legate la wifi gratuit sunt: Traian Grozavescu (Posta Mare, Gara de Nord, Piata Libertatii, Torontalului, Calea Buziasului-AEM, Bulevardul Sudului, Piata 700.
De asemenea, tot de astăzi, 10 octombrie este funcţional şi portalul www.tpltm.ro, unde călătorii pot afla modul optim în care pot ajunge dintr-o parte în alta a oraşului folosind mijloacele de transport în comun. Mai precis, doritorii au opţiunea de a tasta la calculator locaţia din care doresc să plece şi locaţia unde doresc să ajungă pe raza municipiului Timişoara, iar calculatorul le va afişa modul în care traseul dorit poate fi parcurs folosind mijloacele de transport în comun din Timişoara.
De asemenea, site-ul conţine şi hărţile mijloacelor de transport în comun, punctele de vânzare a biletelor, informaţii utile despre transportul public local din Timişoara. Site-ul este bilingv, româno-englez.
Site-ul va putea fi accesat şi de pe www.primariatm.ro şi www.ratt.ro. Pentru a depista şi elimina eventualele disfuncţionalităţi, încă se fac probe tehnice.
Acest portal pentru promovarea mobilităţii cu mijloace de transport în municipiul Timişoara este realizat de Primăria Municipiului Timişoara în cadrul proiectului PIMMS TRANSFER, toate costurile fiind suportante din fonduri din cadrul proiectului.