marți, 11 octombrie 2011

Timişoara / Seminar Practic Internaţional de Microchirurgie a Vaselor şi Nervilor

In cadrul Centrului de Chirurgie Laparoscopica si Microchirurgie Pius Branzeu al Universitatii de Medicina si Farmacie Victor Babes Timisoara se desfasoara in aceasta perioada editia 29 a Seminarului Practic International de Microchirurgie a Vaselor si Nervilor.
La acest curs iau parte 17 medici din Romania, Serbia, Italia, Ungaria si Israel.
Cursul constituie parte integranta a programului de training in microchirurgie al Societatii Romane de Microchirurgie Reconstructiva (SRMR) si detine acreditarea EBOPRAS (European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery).
Incepand cu anul 2010, firma S&T - Microsurgical Instruments, primul producator la nivel mondial al instrumentelor microchirurgicale, cu o istorie de peste 50 ani in domeniu, a devenit partener oficial al SRMR in cadrul acestui program.
Cu ocazia acestui curs, Societatea Romana de Microchirurgie Reconstructiva in parteneriat cu firma S&T - Microsurgical Instruments va oferi in premiera, o bursa de training in microchirurgia reconstructiva pentru medicii rezidenti romani. Bursa, denumita Werner Spingler Microsurgery Fellowship, in onoarea fondatorului firmeri S&T, Werner Spingler, va fi oferita o data pe an, castigatorul fiind ales pe baza depunerii unei aplicatii online pe website-ul SRMR (www.srmr.org), in urma unui proces de evaluare.
Bursa, in valoare de 500 EUR, este menita sa faciliteze accesul medicilor rezidenti romani in diverse specialitati chirurgicale, la unul dintre cele mai calitative programe de training in microchirurgie la nivel european.
Vor fi prezenti la decernarea primei burse Werner Spingler, Markus Spingler, CEO al companiei S&T - Microsurgical Instruments; Prof. Univ. Dr. Mihai Ionac - Coordonatorul Programului de Training in Microchirurgia Reconstructiva; Conf. Univ. Dr. Lucian P. Jiga - Presedintele SRMR.