miercuri, 12 octombrie 2011

Timişoara / Anestezie şi terapie intensivă cu ... Iris şi Gheorghe Zamfir

In perioada 13 – 15 octombrie la Timisoara se va desfasura cea de-a 9-a editie a Cursului International de Ghiduri si Protocoale in Anestezie Terapie Intensiva si Medicina de Urgenta.
Evenimentul este organizat de Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara, Societatea Romana de ATI, Asociatia pentru ATI „Aurel Mogosanu” si Clinica de ATI din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara.
Odata cu trecerea timpului a devenit una din cele mai mari manifestari, editia din anul acesta avand inscrisi 1.200 de participanti.
Programul stiintific al manifestarii este de un nivel deosebit de ridicat asigurat de valoarea speakerilor invitati, dintre care 27 sunt personalitati ale specialitatii de peste hotare (USA, Noua Zeelanda, Israel, Franta, Anglia, Germania, Austria, Olanda, Belgia, Turcia, Serbia, Slovenia etc.)
La aceasta editie, participantilor li se vor oferi doua volume de referinta – „Ghidul european de resuscitare cardiorespiratorie si cerebrala” tradus in limba romana, precum si o prima editie a protocoalelor de anestezie si terapie intensiva a SCJUT.
Manifestarea medicala din aceasta saptamana va fi marcata si de o serie de evenimente artistice oferite participantilor.
Joi seara, 13 octombrie, va avea loc un concert sustinut de trupa IRIS si o lansare a unui volum de poezie contemporana de catre „Compania Poetilor Tineri”, cu participarea autorilor.
Cea de-a doua seara a manifestarii, vineri, 14 octombrie este dedicata unui spectacol de balet cu Razvan Mazilu in cadrul unui bal mascat organizat pentru paticipantii inscrisi. Sambata, 15 octombrie, manifestarea se va incheia cu o seara traditionala romaneasca, organizata la Muzeul Satului Banatean, cu participarea extraordinara a maestrului Gheorghe Zamfir si formatiei sale, precum si a artistei Aurelia Popa, a ansamblului din Orastioara de Sus, Muntii Orastiei si a altor virtuozi.