luni, 10 octombrie 2011

Timişoara / Frontieră + Weekend = 19 migranţi

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră timişeni au depistat nouăsprezece persoane care au trecut ilegal frontiera verde a României cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen. În toate situaţiile au fost întocmite actele premergătoare săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Lunga, Jimbolia şi Moraviţa au depistat în zona de competenţă, cinci grupuri de migranţi, formate din nouăsprezece bărbaţi, de diferite naţionalităţi.
Persoanele depistate nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română. Lucrătorii noştri au procedat la conducerea acestora, la sediile Sectoarelor Poliţiei de Frontieră, în vederea clarificării situaţiei.
Cu această ocazie s-a stabilit că este vorba despre şapte algerieni, şase marocani, cinci pakistanezi şi un tunisian, cu vârste cuprinse între 20 şi 37 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România.
În timpul audierilor, cei în cauză au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi nu posedau vizele necesare.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.