duminică, 9 octombrie 2011

Timişoara / Asigurarea conformităţii produsului pentru aplicarea marcajului CE

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, prin Centrul Enterprise Europe Network Timisoara, in colaborare cu TÜV Rheinland Romania va invita la instruirea Asigurarea conformitatii produsului pentru aplicarea marcajului CE, la sediul CCIA Timis, Piata Victoriei nr.3.
Marcajul 'CE' garanteaza faptul ca produsele care il poarta, indiferent daca sunt fabricate in Europa sau in afara ei, respecta normele UE in materie de securitate, sanatate si protectie a mediului. Logo-ul CE este o garantie a securitatii, un pasaport care le permite produselor sa circule liber in Spatiul Economic European. In cazul produselor care poarta acest marcaj, nu sunt necesare formalitati suplimentare pentru importarea acestora in spatiul UE sau pentru exportarea intr-un alt stat membru.
Cursul abordeaza urmatoarele subiecte: De ce este necesara aplicare marcajului CE?; Directivele europene si standardele europene - semnificatie; Cine poate aplica marcajul CE si pe ce produse?; Diferenta intre Sistem de management ISO 9001 si aplicarea marcajului CE; Ce conditii trebuiesc indeplinite pentru a aplica marcajul CE?; Autoritatile de supraveghere a pietei si marcajul CE; Procedura de lucru cu un Organism Notificat pentru a aplica marcajul CE; Marcajul CE si alte marci de calitate.
Cursul are o durata de 2 zile, în perioada 20 - 21 octombrie 2011, incepand cu ora 9, pana la 17.
Taxa de participare este de 375 lei (TVA inclus)/participant si include: suportul de curs, mesele de pranz si pauzele de cafea, taxa de examinare, certificatele in limba romana
* (Tariful pentru eliberarea certificatului intr-o limba straina (engleza, franceza, germana, maghiara): 65 lei + TVA / certificat.
Prin promovarea examenul, participantilor li se acorda certificate recunoscute international din partea organismului de certificare personal TÜV Rheinland Academia cu titulatura "Specialist in aplicarea marcajului CE", confirmand competentele sale in procedurile de aplicare a marcajelor CE pe produse.
Pentru informatii suplimentare - telefon: 0374-160.901, 0256-490.771, 0256-490.772, persoana de contact Rafaela Colban.