miercuri, 12 octombrie 2011

Timişoara / Percheziţie la un austriac din Petroasa Mare

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase-Timiş împreună cu cei de la Secţia 7 Poliţie Rurală Boldur, au desfăşurat, în data de 11.10.2011, în jurul orei 16, o acţiune pe raza localităţii Petroasa Mare, pentru combaterea deţinerii ilegale de arme şi muniţii.
În cadrul acestei acţiuni, în baza mandatului emis de către judecător, s-a efectuat o percheziţie domiciliară la reşedinţa lui H. Ernest, cetăţean austriac, stabilit de 20 de ani în România.
În urma percheziţiei au fost găsite la locuinţa acestuia un pistol de semnalizare, patru cartuşe de semnalizare şi 12 tuburi folosite, un revolver de calibrul 6 mm şi un pistol de acelaşi calibru, o cutie cu 94 de cartuşe aferente acestei arme, 180 de cartuşe de calibrul 22 lr (folosite la braconaj datorită faptului că sunt mai ieftine), 45 de capse pirotehnice, 4 petarde şi o cutie de 54 de alice pentru armă cu aer comprimat.
În continuare, poliţiştii efectuează cercetări faţă de H. Ernest, de 59 de ani, cu reşedinţa în Petroasa Mare, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de armă letală fără drept şi operaţiuni de arme fără drept.
Toate bunurile descoperite în locuinţă au fost ridicate, urmând să fi supuse unei constatări tehnico-ştiinţifice balistice.