marți, 11 octombrie 2011

Timişoara / Peste 10 tone de porumb la hectar

Smithfield Ferme a obţinut, pentru al patrulea an consecutiv, recolte record pe un teren fertilizat organic.
Reprezentanţii Smithfield Ferme au participat, în localitatea Jimbolia, la recoltarea publică a unui lot martor de 2,4 ha cultivat cu porumb hibrid Pioneer şi fertilizat organic de către Smithfield Ferme.
În acest an, pe cele 2.4 ha ale lotului demonstrativ au fost semănaţi 21 de hibrizi de porumb, a căror productivitate realizată este cuprinsă între 10.000 kg şi 12.440 kg/ha.
"Colaborarea Smithfield Ferme cu Pioneer a început ca un experiment în anul 2008, pentru a demonstra fermierilor impactul pe care utilizarea îngrăşămintelor organice îl are asupra culturilor, în acest caz asupra culturilor de porumb. Prin metodele de fertilizare organică, reuşim să îmbunătăţim continuu aceste rezultate şi să demonstrăm că se poate face agricultură performantă, cu costuri mai reduse şi un impact pozitiv asupra mediului înconjurător. Ne bucură că, an de an, avem din ce în ce mai multe solicitări din partea fermierilor pentru fertilizantul organic", a declarat Ovidiu Ţimbota, director Departament Agricultură, Smithfield Ferme.