vineri, 14 octombrie 2011

Timişoara / Se caută antreprenori: femei, tineri, emigranţi, minorităţi

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în parteneriat cu Universitatea de Vest Timişoara/Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor, Universitatea de Știinte din Szeged și Camera de Comerț și Industrie a Județului Csongrad lansează în cursul lunii octombrie trei module de training în cadrul Proiectului „Să formăm noi antreprenori” (Growing New Entrepreneurs), finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria - România 2007-2013.
Grupurile ţintă pentru modulele de training (44 ore/participant) sunt femei care doresc să-şi înceapă propria afacere (15 persoane), tineri cu studii superioare fără loc de muncă cu vârsta cuprinsă între 24 şi 35 ani (15 persoane), persoane dezavantajate - emigranţi, minorităţi etnice (15 persoane).
Pentru a participa la selecţie, persoanele interesate trebuie să completeze şi să semneze un chestionar şi să trimita CV-ul până la data de 21.10.2011.
Prin intermediul chestionarelor vor fi identificate nevoile principale ale grupului ţintă pe baza cărora se vor elabora modulele de training susţinute la Timişoara şi Szeged, în perioada ianuarie-februarie 2012, ocazie cu care beneficiarii îşi vor dezvolta aptitudini, abilităţi practice şi vor asimila cunoştinţele necesare începerii unei cariere ca antreprenor.
Participanţii la traininguri vor fi selectaţi de către experţi în urma analizei chestionarelor şi a CV-urilor.
Proiectul a început în data de 1 martie 2011, are durata de implementare de 12 luni şi vizează în principal creşterea competitivităţii şi a potenţialului antreprenorial din zona transfrontalieră prin promovarea şi încurajarea antreprenoriatului, îmbunătăţirea resurselor umane, dezvoltarea de noi initiaţive de afaceri transfrontaliere.
Judeţele vizate sunt Timiş şi Csongrad unde nivelul şomajului în rândul tinerilor se află între mediu şi ridicat, cu mari diferenţe între localităţi.
Inscrieri de participare, documentele pentru training si informatii suplimentare sunt disponibile la sediul CCIAT din Piata Victoriei Nr. 3, parter, tel. 0374/160.951,e-mail: eunger@cciat.ro, Emoke Kiss - manager de proiect.