joi, 13 octombrie 2011

Timiş / 0800.806.806 - telefonul anticorupţiei

Pentru conştientizarea populaţiei cu privire la drepturile sale la servicii publice corecte Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş împreună cu Serviciul Teritorial Timiş al Direcţiei Generale Anticorupţie desfăşoară o campanie de informare a cetăţenilor despre existenţa liniei verde anticorupţie 0800 806 806 număr gratuit apelabil din orice reţea de telefonie, la care pot fi sesizate faptele de corupţie ale personalului Ministerului Administraţiei şi Internelor.
În acest sens la sediile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş de pe B-dul Take Ionescu nr. 44-46, al Poliţiei Municipiului Timişoara de pe strada Andrei Mocioni nr. 8-10, Secţiei 3 Poliţie de pe Calea Şagului nr. 16 şi al Poliţiei Oraşului Deta de pe Calea Ghiladului nr.3, din aceeaşi localitate au fost amplasate bannere de informare a populaţiei judeţului Timiş despre existenţa liniei verde anticorupţie 0800 806 806 ca modalitate de sesizare a faptelor de corupţie.
La această linie telefonică răspund ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, zilnic de luni până vineri, între orele 8 - 16, iar după ora 16 şi în zilele de sâmbătă, duminică, sărbători legale intră în funcţiune căsuţa vocală unde cetăţenii pot lăsa mesajele dorite.
În funcţie de faptele semnalate, o parte din apeluri sunt trimise spre soluţionare structurilor teritoriale ale D.G.A., iar cele care impun, sunt transmise cu celeritate spre a fi exploatate de ofiţerii operativi, în acest sens, fiind organizate acţiuni de flagrant de către lucrătorii DGA, sub supravegherea procurorului competent.