miercuri, 26 octombrie 2011

Timisoara / Ziua de fotbal Anti-Steaua

Poli-Steaua este un joc cu mai multe semnificatii. Sportiv, poate insemna o calificare importanta in Cupa Romaniei Timisoreana, accederea in sferturile de finala ale competitiei KO marind sansele de indeplinere a obiectivului numit castigarea Cupei. Ca imagine, ar fi o lovitura, a explicat Daniel Stanciu la conferinta de presa premergatoare partidei.
Team-managerul Politehnicii a afirmat: "E un joc important pentru Politehnica Timisoara, trebuie sa demonstram ca nu valoric am fost retrogradati. Steaua porneste cu prima sansa. Asa cum in sezoanele trecute ne mobilizam la meciurile importante, cred ca la fel vom face si joi seara. E importanta o victorie, in contextul in care se desfasoara partida in acest moment. Atenta opiniei publice din Romania va fi indreptata catre acest joc. Sper ca jucatorii sa constientizeze importanta partidei, iar chiar daca nu vom castiga, trebuie sa ne imbunatatim imaginea".
Valentin Velcea are cateva victorii cu Steaua la activ. Atat ca jucator, cat si ca antrenor. In 1995 si 1996, Velcea era mijlocas central la o Poli care invingea Steaua cu 2-1, respectiv 1-0. In 2007, ca "principal", conducea Poli in finala Cupei Romaniei Timisoreana dupa un 1-0 cu Steaua, iar tot in acel an, dupa cateva luni, ca "secund" al lui Dusan Uhrin asista la un memorabil Poli-Steaua 2-0. "Astept publicul la stadion, in numar cat mai mare. Daca vom fi mobilizati 100%, putem sa eliminam Steaua si sa mergem intr-o faza superioara. Cupa Romaniei e cel mai scurt drum spre o competie europeana", a spus Velcea in fata jurnalistilor.
Sunt insa destule semne de intrebare in lotul lui Poli. Jucatori cu prezenta stabila in primul 11, Tames, Scutaru, Daruiala sunt incerti, astfel ca echipa de start nu va fi clara decat cu putin timp inaintea meciului.