sâmbătă, 29 octombrie 2011

Timisoara / Intalnire internationala de fotografie contemporana

Institutul francez din Timişoara a inaugurat în 2005 prima ediţie a Întâlnirilor Internaţionale de Fotografie Contemporană de la Timişoara, sub numele SurExpositions. Evenimentul a deschis calea acestui gen de fotografie în România.
SurExpositions - MOB 2011 se va derula între 10 şi 30 noiembrie 2011 la Institutul francez din Timişoara, care a dorit să încredinţeze comisariatul acestei noi ediţii colectivului Encore Heureux, confruntând astfel privirea arhitectului cu fotografia contemporană.
Frânturi de paradis este titlul acestei a V-a ediţii a SurExpositions, care reuneşte patru tineri fotografi: Cindy Lelu şi Magali Paulin - reprezentând Franţa, Loredana Brumă şi Ştefan Tuchilă - reprezentând România.
Vernisajul SUREXPOSITIONS şi rezultatele concursului MOB se va desfăşura la 10 noiembrie, de la ora 18, la Muzeul de Artă (Piaţa Unirii nr. 1).
Întâlnirile Internaţionale de Fotografie Contemporană de la Timişoara vor debuta cu o conferinţă/dezbatere în ziua de 4 noiembrie, de la ora 13, la Facultatea de construcţii,
Amfiteatrul CA4 (str. Traian Lalescu nr. 2), după care va urma un workshop adresat persoanelor înscrise în zilele 5 - 7 noiembrie.
Obiectivul acestor întâlniri este de a pune în dialog diferitele domenii ale fotografiei, impulsionând întâlniri profesionale şi propunând expoziţii destinate publicului larg.
SurExpositions este o manifestare internaţională care participă la repunerea în discuţie a frontierelor intelectuale şi artistice ale fotografiei contemporane, fie ea documentară, de presă sau artistică.
Intrarea va fi liberă la toate evenimentele.