vineri, 28 octombrie 2011

Timisoara / Razie la mintea elevilor

În cursul acestei zile, poliţiştii de proximitate împreună cu cei din cadrul Compartimentului de Prevenirea Criminalităţii, în cooperare cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Timiş, au acţionat în zonele adiacente unităţilor şcolare pentru depistarea elevilor care absentează de la orele de curs.
Poliţiştii au acţionat între orele 10-12 pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar prin depistarea elevilor care lipsesc de la ore, identificarea unităţilor de alimentaţie publică şi a Internet Cafe-urilor şi aplicarea cu fermitate a prevederilor legale faţă de persoanele care servesc băuturi alcoolice elevilor.
Cei 20 de poliţişti s-au grupat în echipe şi au acţionat la unităţile şcolare situate în zona centrală, complexul studenţesc, zona Bălcescu, Freidorf, Torontalului, Aradului şi piaţa Sinaia.
În cadrul acţiunii au fost depistaţi 69 de elevi absenţi de la orele de curs care au fost legitimaţi şi îndreptaţi către unităţile şcolare. Pentru toţi elevii depistaţi au fost înaintate adrese de aducere la cunoştinţă Inspectoratului Şcolar al Judeţului Timiş cu toate datele de identificare a elevilor în vederea luării măsurilor care se impun.
La sfârşitul acţiunii s-a stabilit că în zona centrală şi cea a complexului studenţesc au fost depistaţi cei mai mulţi elevi, majoritatea petrecându-şi timpul în Internet Cafe-uri.