joi, 27 octombrie 2011

Timisoara / Razie cu "invitatii" pe Fasia Gaza

În ziua de 27.10.2011, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, împreună cu specialişti de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş, comisari ai Gărzii Financiare şi inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat au organizat o acţiune la societăţile comerciale din zona Constantin Brâncoveanu din Timişoara.
Acţiunea a avut drept scop prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale cu utilizarea de metode evazionist-fiscale.
Printre obiectivele activităţii s-au aflat şi verificarea documentelor de provenienţă a mărfurilor şi cele referitoare la transportul acestora, verificarea aplicării legislaţiei în domeniul financiar contabil şi a modului cum sunt respectate prevederilor legale privind existenţa măsurilor de prevenire a incendiilor, precum şi normele privind prevenirea incendiilor.
Cu această ocazie au fost verificate 27 de societăţi comerciale, fiind aplicate 18 sancţiuni contravenţionale în valoare de 72.202 lei. Sancţiunile au fost aplicate pentru neafişarea preţurilor la marfa expusă, lipsa documentelor de provenienţă, nerespectarea normelor pentru prevenirea şi stingerea incendiilor, a prevederilor privind fumatul în spaţii publice, a normelor generale de igienă privind funcţionarea unităţilor cu risc pentru sănătatea populaţiei, precum şi privind conformitatea produselor, precum şi pentru alte nereguli constatate.
În urma acţiunii reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă şi comisarii Gărzii Financiare au lăsat 11 invitaţii administratorilor de firme.
Au mai fost constatate două infracţiuni pentru distrugere şi neasigurarea pazei cu personal specializat şi au fost confiscate bunuri în valoare de 1700 de lei.