vineri, 28 octombrie 2011

Timisoara - Tinerii care se iubesc, la teatru

Tinerii care se iubesc nu au o naționalitate anume sau, mai precis, pentru că se iubesc, au toate naționalitățile la un loc, spărgînd orice barieră – de limbă, politică, istorică, etnică ori culturală.
Această idee generoasă a făcut posibil spectacolul pe care Teatrul Național și Centrul Cultural Italian din Timișoara îl vor prezenta publicului luni, 31 octombrie, de la ora 11 și marți, 1 noiembrie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Național.
Spectacolul TINERII CARE SE IUBESC este o suită de cinci povești de dragoste între oameni care nu țin cont de barierele exterioare sufletului și care îi aduce pe scenă pe actorii timișoreni Ana Maria Cojocaru, Cătălin Ursu și Doru Iosif, alături de corul Gioventù in Cantata din orașul italian Bassano del Grappa.
Spectacolul are loc în contextul în care cei 80 de invitați italieni – reprezentanți ai autorității locale și educaționale din Bassano del Grappa, precum și un mare număr de tineri - vin în România pentru a aduce un mesaj de prietenie și o invitație la dialog, sărbătorind împreună cu timișorenii unitatea Italiei sub sloganul „Italia unită pentru o Europă unită”.