miercuri, 26 octombrie 2011

Timisoara / Dezbatere despre violenta asupra copiilor

Salvați Copiii vă invită vineri, 28 octombrie, ora 11, la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva”, Bulevardul C.D.Loga 45, Timişoara, la dezbaterea publică cu tema “Violența fizică și emoțională asupra copiilor de astăzi: cum îi formăm pe adulții de mâine?”
Sunt invitați să participe autorități publice locale, părinți și viitori părinți, specialiști care interacționează cu copiii (cadre didactice, psihologi, medici, asistenți sociali), jurnaliști și formatori de opinie, beneficiari ai serviciilor de parenting oferite de Salvați Copiii în cadrul Centrului de Consiliere pentru Părinți din Timişoara.
Temele dezbaterii: violența fizică și emoțională asupra copiilor, consecințele acesteia și importanța pe care o are modul în care ne educăm copiii asupra întregii societăți, pe termen lung; alternative la violență ca metodă de disciplinare a copiilor, nevoile afective ale copiilor și probleme de sănătate mentală pe care acestia le pot dezvolta in urma trairii unor experiente traumatice.
Dezbaterea va fi moderată de Dr. Cristian Andrei, medic specialist neuropsihiatru, cunoscut publicului larg din numeroase emisiuni radio si TV.
Evenimentul face parte din seria de acțiuni organizate de către Salvați Copiii în cadrul campaniei sociale împotriva violenței asupra copiilor, “Ascultă-i sufletul”, campanie de educare și de conștientizare a adulților asupra consecințelor pe care violența le are asupra dezvoltării psiho-emoționale a copilului.
Campania își propune să combată utilizarea bătăii și a diverselor forme de violență asupra copiilor, și să promoveze modele de parenting care respectă nevoile afective și de dezvoltare ale acestora.
Campania se adresează părinților si specialiștilor care interacționează cu copiii și se va derula în perioada septembrie - decembrie 2011, sub sloganul “Trupul se vindeca. Sufletul nu” la nivel național.
Dezbaterile publice vor avea loc în luna octombrie în 4 orase din tara – Timișoara, Iași, Suceava și Târgu-Mureș – și vor fi moderate de personalități publice.