vineri, 28 octombrie 2011

Timisoara / Cimitirele, controlate la ... sange

Astăzi, 28 octombrie 2011, viceprimarul Adrian Orza a avut o întâlnire cu firmele care au concesionate cimitirele care aparţin Primăriei (Cimitirul din Calea Lipovei, Cimitirul din Calea Buziaşului, Cimitirul din strada Rusu Şirianu, Cimitirul Calea Şagului, Cimitirul din strada Stuparilor). Subiectul întâlnirii a fost construcţiile ilegale din cimitire şi pregătirea Zilei Morţilor.
Printre concluziile întâlnirii s-au numărat rezilierea contractului cu concesionarul cimitirului din Calea Buziaşului, pentru neregulile constatate acolo.
Totodată, de săptămâna viitoare, o echipă mixtă formată din reprezentanţi ai Poliţiei Locale şi Direcţiei Patrimoniu vor verifica fiecare cimitir în parte sub aspectul construcţiilor, al curăţeniei, al comportamentului personalului, al actelor de cerşetorie.
Cetăţenii sunt rugaţi să se implice în această acţiune şi să semnaleze neregulile constatate la primariatm@primariatm.ro sau la 0256.969, de luni până la vineri, de la ora 8 la ora 22.
Viceprimarul a reamintit faptul că executivul Primăriei a dorit impunerea unor reglementări mai stricte pentru construcţia de capele şi mausolee, doar pentru personalităţile marcante (cetăţeni de onoare, personalităţi culturare, ştiinţifice etc.) şi doar cu acordul Consiliului Local, dar CLT nu a aprobat această propunere.