marți, 25 octombrie 2011

Timisoara / Judeţul Timis duce lipsa de ... someri de lunga durata

Setul integrat de măsuri active de ocupare pentru 150 de şomeri şi persoane inactive în judeţul Timiş, cum se numeste proiectul cofinanțat din Fondul Social European, pus in aplicare de FUNDAȚIA ȘCOALA DE AFACERI ȘI MESERII TIMIȘOARA, în parteneriat cu AGENȚIA JUDEȚEANĂ PENTRU OCUPAREA FORȚEI DE MUNCĂ TIMIȘ, pune accent pe creşterea oportunităţilor în participarea la piaţa muncii pentru persoane inactive, şomeri sau persoane aflate în cautarea unui loc de muncă, prin metode inovative şi integrate de evaluare, testare, consiliere, educaţie nonformală, formare profesională, mediere şi plasare. Proiectul asigură calitatea intervenţiei prin furnizarea unui model eficient de intervenţie individuală integrată menită să asigure facilitarea integrării pe piaţa muncii a şomerilor de lungă durată, indemnizaţi şi neindemnizaţi, şi a persoanelor inactive.
Obiectivul general al proiectului este asigurarea de oportunităţi sporite în participarea la piaţa muncii pentru 150 de persoane inactive, şomeri sau persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, printr-un set integrat de activităţi de identificare, consiliere, orientare, educaţie non-formală, formare profesională şi plasare.
Proiectul a adus, în cele nouă luni de zile de când a fost pus in aplicare, 160 de şomeri şi persoane inactive pe câmpul de luptă al reintegrării pe piaţa muncii, depăşindu-se într-un anume fel obiectivul propus. Numai că proiectul este structurat foarte clar pe diferite criterii de vârstă, de pregătire şi de sex, unele dintre ele nefiind încă în totalitate realizate conform aritmeticii europene. Spre exemplu, una dintre problemele cu care s-au confruntat cei care au aplicat la acest proiect este aceea a găsirii pe piaţa muncii din judeţul Timiş a ... şomerilor de lungă durată.