vineri, 28 octombrie 2011

Timisoara / Putin, dom'le, putin. Dincolo era mai mult!...

Astăzi, 28.10.2011, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, au prins în flagrant un cetăţean care încerca să mituiască un poliţist cu 200 euro.
Flagrantul a fost organizat cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii şi al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş.
În fapt, la data de 28.10.2011, un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Oraş Jimbolia a sesizat că cetăţeanul A.A. i-a promis bani pentru a nu-i întocmi dosar penal după ce a fost depistat în timp ce conducea autoturismul, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Totodată, la control cetăţeanul a prezentat un permis de conducere fals.
Bărbatul a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei, ocazie cu care i-a oferit, în mod repetat, poliţistului suma de 50 euro, respectiv 100 euro.
Astăzi, A.A. s-a prezentat la Poliţia Oraş Jimbolia pentru completarea declaraţiei, dar i-a oferit agentului de poliţie suma de 200 euro drept mită, fiind prins în flagrant de organele competente.
În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale şi reţinerea inculpatului A.A. pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, prev. şi ped. de art. 255 C.P. raportat la art. 7 aliniat 1 din legea 78/2000, urmând a fi prezentat Tribunalului Timiş, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.