luni, 24 octombrie 2011

Timisoara / Celebrari liturgice in Domul catolic

Ordinea celebrărilor liturgice în Catedrala Romano-Catolică „Sf. Gheorghe” (Domul) cu ocazia Solemnităţii Tuturor Sfinţilor şi a Zilei Morţilor – 2011, inclusiv programul specific acestei perioade:
Luni, 31 octombrie 2011la orele 17.30 în Catedrala Romano-Catolică din Timişoara, Excelenţa Sa Martin Roos, episcop de Timişoara, va celebra Vespera Solemnităţii Tuturor Sfinţilor în prezenţa membrilor Capitlului Catedral.
Marţi 1 noiembrie 2011, Biserica Romano-Catolică celebrează Solemnitatea Tuturor Sfinţilor. În această zi - sărbătoare de poruncă - în Catedrala Romano-Catolică din Piaţa Unirii sfintele liturghii se celebrează după programul duminical: ora 9.00 limba maghiară; ora 10.00 limba germană; ora 11.30 limba română; ora 18.00 limba română. În după-amiaza aceleaşi zile, în cimitirele comunităţilor catolice se oficiază deja ceremonii şi slujbe specifice de pomenire a celor răposaţi.
Miercuri, 2 noiembrie 2011, se celebrează ZIUA TUTUROR MORŢILOR. Această zi este o zi de reculegere şi rugăciune dedicată tuturor celor răposaţi. În Catedrala din Piaţa Unirii la orele 8.00 Excelenţa Sa Martin Roos, episcop de Timişoara va celebra un requiem la intenţia celor decedaţi, după care se vor rosti rugăciuni în cripta Catedralei deschisă în această zi pentru vizitatori.
Joi, 3 noiembrie 2011, în Catedrala Episcopală din Timişoara, dimineaţa la orele 7.15, în prezenţa Capitlului Catedral se va celebra un requiem la intenţia episcopilor diecezani răposaţi. Celebrantul principal va fi Excelenţa Sa Martin Roos, episcop de Timişoara.
Vineri, 4 noiembrie 2011, la orele 7.15, în Catedrală se celebrează o liturghie la intenţia răposaţilor episcopi Sebastian Kräuter şi Dr. Augustin Pacha. Celebrantul principal va fi Excelenţa Sa Martin Roos, episcop de Timişoara.
Sâmbătă, 5 noiembrie 2011, la orele 7.15, în Catedrală se celebrează o liturghie la intenţia membrilor Capitlului Catedral decedaţi. Celebrantul principal va fi Excelenţa Sa Martin Roos, episcop de Timişoara.