luni, 24 octombrie 2011

Timisoara / 878 de gospodarii timisene, racordate la reteaua de apa

De când a devenit operator regional, Aquatim a efectuat o serie de lucrări de întreţinere, modernizare şi extindere a sistemelor de alimentare cu apă şi de canalizare din cele 58 de localităţi din judeţul Timiş în care operează.
Echipele de la sucursalele Aquatim au intervenit în mai multe localităţi din judeţ pe care le deservesc, realizând o serie de lucrări pentru îmbunătăţirea serviciilor. Astfel, în perioada februarie 2010-septembrie 2011, reţeaua de alimentare cu apă din judeţ a fost extinsă cu 2.500 m, 878 de gospodării au fost racordate la reţeaua de apă şi s-au montat 1.736 de contoare, urmând să se mai monteze încă 5.300. Contorizarea imobilelor aduce beneficii semnificative consumatorilor, aceştia putând depista mai uşor pierderile de apă din reţeaua internă, se stabilizează presiunea şi debitul prin reducerea consumului excesiv al unor gospodării, iar plata facturii se face pe baza unui consum exact înregistrat de contor.
În vederea îmbunătăţirii calităţii apei potabile, în cele cinci sucursale Aquatim a fost implementat programul de spălări, prin care atât reţeaua de alimentare, cât şi rezervoarele de înmagazinare a apei sunt spălate şi igienizate periodic.
În cadrul programului de mentenanţă corectivă şi preventivă, echipele au intervenit în mai multe localităţi pentru remedierea avariilor şi pentru întreţinerea reţelei de distribuţie a apei şi a sistemului de canalizare. Programul de spălări şi cel de mentenanţă se stabilesc în funcţie de constatările făcute de echipele de intervenţie pe teren, cât şi la sesizarea consumatorilor. De asemenea, s-au făcut investiţii pentru modernizarea şi îmbunătăţirea utilajelor de la staţiile de pompare a apei, care permit reglarea automată a debitului şi presiunii în cazul în care se înregistrează fluctuaţii mari.
Obiectivul lucrărilor este de a aduce nivelul serviciilor din aceste localităţi la cel din Timişoara. Pentru atingerea obiectivului, Aquatim a luat ca model practicile implementate în municipiu, care, de-a lungul timpului, au fost perfectate pentru a atinge eficienţa maximă şi le-a aplicat în judeţ ca bune practici.