marți, 13 septembrie 2011

Timişoara / Grădiniţa de pe strada Teiului, jumătate-i gata!

Grădiniţa PP 26 are un nou corp de clădire. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Timiş a solicitat Primăriei Municipiului Timişoara preluarea investiţiilor în curs la trei grădiniţe din oraş, la care Ministerul Educaţiei şi Culturii a început lucrările în anul 2008.
Timp de doi ani, lucrările au fost sistate de minister din lipsă de fonduri.
Consiliul Local a aprobat preluarea şi realizarea lucrărilor necesare la Grădiniţa PP 26 de pe strada Teiului nr. 3 şi anume construirea a două noi corpuri de clădire. Au fost astfel finalizate lucrări la această grădiniţă în valoare de 800.000 de lei, finanţare asigurată de minister şi mai erau de executat lucrări în valoare de 2.365.821 lei, finanţate de la bugetul local.
Consiliul Local a alocat suma de 1.158.000 de lei pentru finalizarea Corpului I de clădire, cu un număr de patru săli de clasă (cu 128 de locuri), două săli de mese şi dependinţe. Acest corp de clădire se dă în folosinţă la începutul acestui an şcolar.
Pentru cel de-al doilea corp de clădire a fost turnată fundaţia. El va cuprinde un bazin de înot şi patru săli de clasă. Lucrările vor continua în funcţie de resursele bugetare pe care le va aloca Consiliul Local în 2011 şi 2012.