luni, 12 septembrie 2011

Timişoara / Algerieni, marocani şi pakistanezi la frontiera de vest

La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera timiseni, caraseni si satmareni au depistat, in zona de competenta, nouasprezece persoane, cetateni algerieni, marocani si pakistanezi, care incercau sa treaca ilegal frontiera verde a Romaniei.
Politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Lunga si Sannicolau Mare, judetul Timis, au depistat, in zona de competenta, doua grupuri de migranti de diferite nationalitati. Persoanele depistate nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana.
S-a procedat la conducerea persoanelor in cauza, la sediile sectoarelor, pentru verificari. Cu aceasta ocazie s-a stabilit ca este vorba de zece cetateni algerieni si trei marocani, cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani. Noua dintre acestia intentionau sa treaca ilegal frontiera in Ungaria si patru au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
Cei in cauza au declarat ca au recurs la aceasta metoda deoarece doreau sa ajunga in Spatiul Schengen si nu posedau vizele necesare.
In data de 11.09.2011, incepand cu orele 21.30, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Oravita, judetul Caras Severin, au desfasurat o actiune pe linia combaterii migratiei ilegale. Astfel, in jurul orei 00.30, la aproximativ 200 m. de linia de frontiera au depistat, deplasandu-se pe jos, patru persoane de sex masculin.
Din primele verificari si din declaratiile barbatilor a rezultat faptul ca sunt cetateni pakistanezi, cu varste cuprinse intre 23 si 38 de ani si au intrat ilegal in Romania din Republica Serbia.
Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Carei, judetul Satu Mare, au depistat in zona de competenta doi cetateni marocani, care intentionau sa treaca ilegal frontiera spre Spatiul Schengen.
Politistii de frontiera au intocmit, in toate cazurile, lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere, respectiv tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.