duminică, 11 septembrie 2011

Traian Igaş: Peste 20 de poliţişti din Hunedoara şi Timiş sunt cercetaţi în urma unor controale ale MAI

Ministrul de Interne Traian Igaş a declarat, duminică, la Ţebea, că peste 20 de poliţişti de la inspectoratele judeţene de Poliţie din Hunedoara şi Timiş sunt cercetaţi pentru că nu şi-au îndeplinit sarcinile de serviciu sau pentru că au avut o slabă activitate de management, informează Mediafax.
"Când constat că unele judeţe nu funcţionează aşa cum ar trebui, că sunt deficienţe, trimit Corpul de Control. În funcţie de ceea ce îmi prezintă, acţionez în continuare. În momentul de faţă, controalele de la Timiş şi Hunedoara s-au finalizat. Avem peste 20 de ofiţeri cercetaţi şi dintr-un judeţ şi din celălalt", a afirmat ministrul.
Potrivit lui Igaş, poliţiştii cercetaţi fie nu şi-au îndeplinit sarcinile de serviciu, fie au avut "o slabă activitate de management".
Ministrul a adăugat că urmează să fie finalizate controale similare în judeţele Vâlcea, Argeş şi Călăraşi.
"Probabil acelaşi lucru se va întâmpla şi acolo, ca la Hunedoara şi Timiş", a adăugat Igaş.
Potrivit acestuia, este important să se înţeleagă faptul că instituţiile statului trebuie să se implice total în activitatea lor.
"Trebuie să înţeleagă şi cei care coordonează instituţiile statului că vremurile s-au schimbat, că aşteptările sunt altele, iar eu, în calitate de ministru, nu voi accepta jumătăţi de măsură din partea nimănui", a afirmat Igaş.