marți, 13 septembrie 2011

Timişoara / Cultură de cannabis la Orţişoara

Doi bărbaţi au fost prinşi în flagrant în timp ce îngrijeau şi recoltau o cultură ilicită de cannabis din judeţul Timiş. Cantitatea totală de cannabis descoperită este de 15 kilograme.
La data de 13 septembrie, în jurul orei 2:30, poliţiştii Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, cu sprijinul de specialitate al D.G.I.P.I. şi al jandarmilor din cadrul I.J.J. Timiş au depistat în flagrant doi tineri, care veniseră să îngrijească şi să recolteze o cultură ilicită de cannabis din localitatea Orţişoara, judeţul Timiş, constituită din 20 de plante ajunse la maturitate.
În urma controlului autoturismului cu care veniseră cei doi au fost găsite şase recipiente din material plastic, de 5 litri, care conţineau apă şi doi saci din rafie care conţineau o substanţă solidă de culoare închisă ce părea a fi îngrăşământ natural amestecat cu pământ.
S-a procedat la legitimarea suspecţilor, aceştia fiind M.V.N., de 24 de ani, şi M.N.C., de 21 de ani, ambii din localitatea Corneşti, judeţul Timiş.
Întreaga cantitate de cannabis cântărea 15 kilograme masă verde.
Cei doi suspecţi au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Timişoara în vederea audierii acestora pentru săvârşirea infracţiunilor de cultivare fără drept a drogurilor de risc şi deţinere în vederea consumului ilicit de droguri de risc, conform Legii 143/2000.