miercuri, 14 septembrie 2011

Timişoara / Africani la frontieră

Politistii de frontiera au depistat si retinut, in ultimele 24 de ore, paisprezece persoane, de diferite nationalitati, in timp ce incercau sa treaca ilegal frontiera de stat a Romaniei pentru a ajunge in Spatiul Schengen.
In data de 13.09.2011, in jurul orei 22.30, o patrula a politiei de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac, judetul Arad, a observat, cu ajutorul aparaturii cu termoviziune, un grup de noua persoane de sex masculin care se deplasa pe jos spre Ungaria. Barbatii au fost retinuti la aproximativ 10 metri fata de teritoriul statului vecin, in marginea de vest a localitatii Nadlac, in vegetatia din apropierea liniei de frontiera.
In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca este vorba despre cinci cetateni algerieni, doi cetateni marocani, un cetatean libanez si un cetatean tunisian, cu varste cuprinse intre 21 si 35 ani, care intentionau sa ajunga in Franta.
Tot in cursul zilei de ieri, politistii de frontiera din cadrul sectoarelor Politiei de Frontiera Lunga si Jimbolia, judetul Timis, au depistat in zona de competenta, doua grupuri de migranti. S-a stabilit ca este vorba de cinci algerieni, cu varste cuprinse intre 19 si 27 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.