joi, 15 septembrie 2011

Timişoara / Peste 200 de activităţi culturale la PLAI 2011

Încă de la prima ediţie, PLAI a pus un accent deosebit pe activităţile culturale din timpul zilei, care vin să completeze concertele ce au loc seara. Plai e un festival multicultural, un festival de worldmusic, de jazz, de muzici diverse, workshopuri şi bucurie, arte şi exuberanţă. În acest an, la PLAI vor avea loc, în timpul zilelor de sâmbătă şi duminică, în jur de 220 de activităţi culturale. 
 
Totul va începe joi, 15 Septembrie, cu un eveniment surpriză oferit de cei de la Shadows Art, parteneri ai PLAI‐ului încă  de la prima ediţie. Este vorba de un eveniment de jonglerie cu foc, ce va începe la ora 21 în Piaţa Unirii.  
Seara de vineri, pe lângă concertele anunţate de pe Scena Mare, va găzdui un prim eveniment pe scena Becherovka Chillout, un concert Tünderground, de la ora 23:30. În premieră pentru Timişoara, Festivalul PLAI va avea în dotare un sistem de Silent Disco. Acesta va fi pus la dispoziţie  şi în zona de Chillout  şi la Casa filmelor. Astfel, în timpul zilei vizitatorii se pot relaxa cu muzică  ambientală, iar în seara de sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 23, muzica va răsuna exclusiv de pe viniluri, cu Bogdan Puriş şi Zoltan Varga. Sâmbătă  şi duminică, la Casa Filmelor, cele 4 documentare de World Music Films vor putea fi urmărite  şi ascultate la căşti.
Cea de a şasea ediţie a Festivalului PLAI, care va avea loc la Muzeul Satului Bănăţean Timişoara, aduce o nouă categorie de filme ce vor fi proiectate în cadrul programului din acest an şi anume patru documentare despre muzica lumii, patru filme unice care ne transpun în spaţiile şi culturile muzicale diverse ale Asiei de Sud Est (Laya Project, Voice Over the Bridge), Pakistanului, Afghanistanului (Breaking the Silence – Music in Afghanistan) şi Portugaliei (Mariza and the Story of Fado).

CLICK AICI pentru Programul complet al Festivalului Plai