luni, 12 septembrie 2011

Timişoara / Timişorean prins în flagrant oferind mită de 100 lei unui poliţist

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Biroul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, în colaborare cu Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, au prins în flagrant un cetăţean, în timp ce oferea unui agent de poliţie de frontieră suma de 100 lei, pentru a nu lua măsurile legale împotriva sa.
În fapt, la data de 9 septembrie, un agent de poliţie de frontieră din cadrul I.J.P.F. Mehedinţi - Sectorul Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin, a sesizat ofiţerii D.G.A. - Mehedinţi cu privire la faptul că cetăţeanul C.C., din judeţul Timiş, i-a promis 300 lei drept mită. În schimbul banilor, poliţistul de frontieră ar fi trebuit să-şi încalce atribuţiunile de a serviciu, respectiv să nu îl sancţioneze pe C.C. după ce l-a depistat în trafic conducând o autoutilitară marca Ford în care transporta animale vii fără documente de provenienţă şi de transport.
În baza denunţului, s-a procedat la organizarea flagrantului.
Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal, fiind începută urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 255 din C.p. raportat la art. 7 alin. 2 din Legea nr. 78/2000.
Cercetările continuă în vederea documentării şi probării întregii activităţi infracţionale cu învinuitul în stare de libertate.