joi, 15 septembrie 2011

Timişoara / Noaptea Albă a Filmului Românesc

Cinefilii sunt aşteptaţi la Cinema Studio, unde în seara de 16 septembrie se va desfăşura NOAPTEA ALBĂ A FILMULUI ROMÂNESC. Spectatorii din Timişoara se pot bucura de proiecţiile:
*20:00 De ce trag clopotele, Mitică? (1981), r. Lucian Pintilie
Interzis timp de zece ani, filmul se bazează pe piesa “D-ale Carnavalului” a lui I.L. Caragiale şi explorează universul micii burghezii meschine, o lume a concreteţei şi-a culorii, măcinată de nimicuri şi aventuri sentimentale, o lume de o morală dubioasă care-şi asumă sincer şi zgomotos pasiunile. O lume rea, cu un limbaj urât şi o minte îngustă.
*22:30 Periferic (2011), r. Bogdan George Apetri
Eliberată din inchisoare pentru 24 de ore, Matilda nu mai vrea să se ȋntoarcă şi plănuieşte să fugă din ţară. Până la sfȃrşitul zilei, ȋnsă, ea trebuie să-şi privească-n faţă trecutul tulbure. Îşi vizitează familia pe care a părăsit-o cu mult timp ȋn urmă. Andrei, fratele de care s-a ȋndepărtat, nu prea vrea să o ajute, iar soţia acestuia ar alunga-o de-a dreptul. Dar Matilda nu vrea să renunţe, iar după declanşarea conflictului, scad nu doar şansele de a primi vreun ajutor, ci şi de a se ȋmpăca cu familia ei.
*00:30 Kapitalism – Reţeta noastră secretă (2010), r. Alexandru Solomon
Documentarul descrie parcursul nostru de la comunism la o economie originală de piaţă. Şi cine ştie mai bine cum a fost drumul decât câştigătorii? Filmul îi adună laolaltă pe cei mai mari magnaţi din România şi încearcă să afle ce i-a mânat pe ei în luptă. Urmăriţi-i la ei acasă, în reuniuni de afaceri sau în croazieră cu iahtul - şi aflaţi care e reţeta lor.