miercuri, 14 septembrie 2011

Timişoara / Pentru o zi, angajaţii Primăriei vor merge la lucru cu bicicleta

În perioada 16-22 septembrie 2011 se desfăşoară a zecea ediţie a Săptămânii Mobilităţii Europene, eveniment sărbătorit la nivelul întregii Uniuni Europene. Tema campaniei din acest an este „Mobilitate alternativă”.
După modelul marilor oraşe europene, anul acesta în zona centrală se va opri traficul rutier pentru a încerca o scădere a nivelului de poluare. Se vor face măsurători ale calităţii aerului înainte de închiderea circulaţiei rutiere şi înainte de deschiderea circulaţiei. Timişoara a mai trecut prin această experienţă, cu ocazia Zilei Transportului Public Local când în zona centrală pentru o zi nu s-a putut circula cu maşina.
Ca o noutate, anul acesta s-a acordat o atenţie specială persoanelor cu nevoi speciale: luni 19 septembrie vor fi organizate competiţii sportive care le sunt destinate.
În data de 22 septembrie, când este Ziua Internaţională Fără Maşini, parcarea Primăriei va fi închisă accesului maşinilor, angajaţii municipalităţii venind la serviciu cu bicicleta, cu mijloacele de transport în comun sau pe jos.
De trei ani, Primăria Municipiului Timişoara este partener al proiectului european PIMMS TRANSFER care încurajează mobilitatea populaţiei cu mijloace de transport uşoare. În cadrul proiectului, în premieră pentru România, am gândit un site care promovează mobilitatea cu mijloacele de transport, în Timişoara.

CLICK AICI pentru programul complet al Săptămânii Mobilităţii Europene