joi, 15 septembrie 2011

Timişoara / Casa Faenza - 10 ani de existenţă

Mâine, 16 septembrie 2011, ora 10, Asociaţia Casa Faenza Timişoara organizează recepţia dedicată sărbătoririi a 10 ani de existenţă a serviciilor sociale destinate copiilor cu autism din Municipiul Timişoara.
Întâlnirea va avea loc la sediul Asociaţiei Casa Faenza Timişoara la adresa Aleea Sănătăţii, nr. 15.
Asociaţia Casa Faenza din Timişoara este un centru – pilot pentru copiii cu sindrom autist din România, inaugurat la data de 1 august 2001.
Centrul este rezultatul unei îndelungate colaborări între Primăria Municipiului Timişoara şi Primăria Faenza din Italia şi Comitetul de Prietenie Faenza -Timişoara. Sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara se concretizează prin asigurarea, în mare parte, a suportului financiar.
Beneficiarii Centrului sunt 15 copii, cu vârsta cuprinsă între 3-14 ani, diagnosticaţi cu sindrom autist, care provin din familii organizate, din Timişoara.
Obiectivele Centrului Comunitar se axează pe abilitarea şi integrarea socială a acestor copii, pe informarea comunităţii privind problematica sindromului autist, accentuându-se importanţa depistării şi intervenţiei în timp util a bolii.