vineri, 16 septembrie 2011

Timişoara / Zgomot peste limita admisă

Astăzi, 16 septembrie 2011, de la ora 10, reprezentanţii Direcţiei de Mediu a Primăriei Municipiului Timişoara au realizat măsurători ale calităţii aerului pe str. Vasile Alecsandri.
Aparatul care înregistrează nivelul zgomotului a indicat încă de la instalare depăşiri ale limitei admise. De asemenea, s-au făcut prelevări pentru determinarea ulterioară în laborator a nivelului de praf din atmosferă. Tot astăzi de la ora 16 se închide circulaţia în zona Cetate pe tot parcursul weekend-ului în perimetrul delimitat de: Piaţa Mărăşti-Oituz-Piaţa Ionel Brătianu-str Hector, bd IC Brătianu, Piaţa Huniade, Piaţa Victoriei, străzile Sf Ioan şi Gheorghe Dima.
Duminică, 18 septembrie 2011, de la ora 17, se vor face din nou măsurători ale calităţii aerului pentru a se realiza comparaţii între datele obţinute în condiţiile în care nu era închisă circulaţia rutieră şi cele de după oprirea traficului. Acţiunile fac parte din seria manifestărilor celei de-a zecea ediţii a Săptămânii Mobilităţii Europene, care se derulează între 16-22 septembrie 2011.