marți, 6 septembrie 2011

Timişoara / Piaţa Iosefin va deveni cea mai mare şi cea mai modernă

Proiectul de reabilitare a Pieţii Iosefin prevede realizarea unei piete agro-alimentare de cartier, suprafata de teren ocupata de piata fiind de 1645 mp.
Piata va functiona intr-o cladire etajata. Suprafata totala a pietei (desfasurata) este de 6940 mp, iar volumul general este de 27000 mc.
Functiunile sunt urmatoarele:
-Subsol:S= 526 mp,
zona de servicii: 12 boxe depozitare temporara marfa, depozit general, încapere cu rezervor de apa si statia de pompe, incapere pentru Post Trafo
zona grupuri sanitare (accesibila publicului)
- Parter:S= 1590 mp,
zona comert/desfacere marfa: platforma libera cu cca.250 mese pentru comercializarea de zarzavaturi, legume si fructe, cuve si fantani pentru spalarea zarzavaturilor, legumelor si fructelor, circulatii pe verticala (2 scari, 1 lift panoramic pentru persoane, 2 lifturi pentru marfa, 2 lifturi pentru marfa/persoane) scara de serviciu, grup sanitar pentru persoane cu handicap
zona de deservire:incapere aprovizionare cu marfa, incapere colectare/depozitare deseuri, incapare TGD si TD-parter, incapere grup electrogen, birou dispecerat, incapere depozitare cantare
- Supanta: S= 1390 mp,
zona comert/desfacere marfa: 28spatii/ unitati separate prin pereti de grilaj metalic (loc de expunere si comercializare pentru flori si fructe), sectorul pentru vanzare de cereale cu 8 unitati si sectorul pentru vanzare de peste cu 10 unitati, circulatii pe verticala (2 scari, 1 lift panoramic pentru persoane), terasa vanzare /expunere flori pe timp favorabil, un punct de apa pentru sectorul de flori si unul pentru sectorul peste/cereale.
Fiecare din unitatile de vanzare de la sectorul alimentatie publica va fi legata la alimentare cu apa (chiuvete individuale), la canalizare si vor fi prevazute separat cu alimentare cu energie electrica
zona de serviciu: spatiu aprovizionare marfa cu 2 lifturi si spatiu de colectare/depozitare deseuri, vestiare, incapere TD, un depozit, scara si 2 lifturi de serviciu pentru marfa/persoane, 2 incaperi spatiu tehnic
- Etaj 1: S= 1585 mp,
zona comert/desfacere marfa: 32 spatii/unitati pentru comercializare de produse proaspete (lactate, carne si produse derivate). Fiecare unitate este prevazuta cu un mic vestiar cu chiuveta, terasa vanzare/expunere pe timp favorabil, circulatii pe verticala (2 scari, 1 lift panoramic pentru persoane), un punct pentru apa (fantana)
Fiecare din unitatile de vanzare de la sectorul alimentatie publica va fi legata la alimentare cu apa (chiuvete individuale), la canalizare si vor fi prevazute separat cu alimentare cu energie electrica
zona de serviciu: spatiu aprovizionare marfa cu 2 lifturi si spatiu de colectare/depozitare deseuri, vestiare, incapere TD, un depozit, scara si 2 lifturi de serviciu pentru marfa/persoane
- Etaj 2: S= 1585 mp,
zona comert/desfacere marfa:sectorul de alimentatie publica (tip “fast-food”) cu 12 spatii/unitati aferente, 22 spatii/unitati pentru comercializare de marfuri nealimentare de uz casnic si gospodaresc, circulatii pe verticala (2 scari, 1 lift panoramic pentru persoane), un punct pentru apa (fantana)
Fiecare din unitatile de vanzare de la sectorul alimentatie publica va fi legata la alimentare cu apa (chiuvete individuale), la canalizare si vor fi prevazute separat cu alimentare cu energie electrica
zona de serviciu: spatiu aprovizionare marfa cu 2 lifturi si spatiu de colectare/depozitare deseuri, vestiare, incapere TD, un depozit, scara si 2 lifturi de serviciu pentru marfa/persoane
- Etaj tehnic: S= 264 mp,
- la cota +15,015, este prevazuta o platforma pe care se amplaseaza incaperea centralei termice (cu echipamentele aferente acesteia) si in aer liber, centrala de tratare a aerului si chiller-ului). Scara de serviciu si unul dintre lifturile de serviciu ajung la aceasta cota.
Cladirea ce se va realiza in 2 tronsoane si are o structura in cadre (stalpi, grinzi, plansee din beton armat) permite o repartizare flexibila a spatiilor interioare si posibilitati de modificari ulterioare. Fundatia este tip radier de beton sub zonele cu subsol si cu grinzi de fundare in restul cladirii.
Valoarea lucrarilor de constructie este de 11.892.160 lei (exclusiv TVA), iar termenul de executie este de 12 luni.