duminică, 4 septembrie 2011

Banat / Încă 11 africani la frontiera de vest

Poliţiştii de frontieră aradeni au depistat si reţinut 11 persoane care au încercat să treacă ilegal frontiera romano-ungara pentru a ajunge în Spaţiul Schengen. Migranţii provin din Algeria, Tunisia şi Maroc.
În data de 4 septembrie, în jurul orei 00.15, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac a observat, cu ajutorul aparaturii cu termoviziune, un grup de nouă persoane de sex masculin care se deplasau pe jos spre Ungaria.
Acestea au fost retinute la aproximativ 100 metri interior faţă de teritoriul statului vecin, în marginea de vest a localităţii Nădlac, în vegetaţia din apropierea liniei de frontieră.
Deoarece persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română, lucrătorii noştri au procedat la conducerea lor la sediul Sectorului, pentru verificări.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba despre cinci cetăţeni algerieni cu vârste cuprinse între 21 şi 41 ani, trei cetăţeni tunisieni cu vârste cuprinse între 21 şi 25 ani şi un cetăţean marocan în vârstă de 54 ani care intenţionau să ajungă în Franţa.
Persoanele sus-mentionate au declarat că au recurs la această metodă întrucât nu deţineau viză pentru Spaţiul Schengen.
Cu două zile înainte, în jurul orei 19.15, o altă patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac a observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, două persoane de sex masculin care se deplasau pe jos spre Ungaria.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba despre doi cetăţeni algerieni în vârstă de 28, respectiv 21 de ani care intenţiona să ajungă în Franţa.
Pe numele celor 11 persoane, politistii de frontiera aradeni au întocmit actele premergătoare în vederea începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşiriii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, , urmând ca la finalizarea cercetărilor sa fie dispuse măsurile legale ce se impun.