vineri, 9 septembrie 2011

Timişoara / Certificate de radioamator şi de operator radio

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), prin directiile sale regionale din Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis, organizeaza, in perioada 22 septembrie – 26 octombrie 2011, sesiunea ordinara de examinare in vederea obtinerii certificatelor de radioamator si certificatelor de operator radio in serviciul mobil terestru.
Aceste certificate se elibereaza de catre ANCOM in urma unui examen, organizat in doua sesiuni ordinare, in lunile aprilie si octombrie ale fiecarui an, de catre Directiile Regionale ale ANCOM.
Sesiunile de examinare pentru obtinerea certificatelor de operator radio in serviciul mobil terestru vor avea loc in 27 – 28 septembrie 2011 la Timisoara. Mai multe detalii pot fi accesate pe pagina de internet a ANCOM dedicata personalului operator al statiilor de radiocomunicatii.
Examenele pentru obtinerea certificatelor de radioamator vor avea loc in data de 4 octombrie la Timisoara.
Utilizatorii specifici ai retelelor de radiocomunicatii mobile terestre de uz privat – care trebuie sa obtina un certificat de operator radio pentru a putea opera statiile de radicomunicatii – sunt atat mici intreprinzatori, cat si mari companii ale caror activitati economice necesita comunicatii radio proprii. In Romania , au fost emise si sunt valabile peste 15.700 de certificate de operator pentru statiile de radiocomunicatii din serviciul mobil terestru.
Radioamatorismul este practicat in principal ca activitate de agrement, avand insa si o importanta dimensiune competitionala la nivel local si international, fapt ce permite practicantilor afirmarea in cadrul diferitelor probe si competitii internationale de profil. In Romania exista in momentul de fata peste 5.400 de radioamatori autorizati de catre ANCOM.