vineri, 9 septembrie 2011

Banat / 22 de pompieri militari, la exerciţiu pentru DKMT Rescue Team

22 de pompieri militari de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Timiş, Arad şi Caraş - Severin vor participa, în perioada 9 - 11 septembrie, la un exerciţiu internaţional la Szeged, Ungaria.
Pregătiţi cu autospeciale, autoturisme de teren, o autospecială de cercetare CBRN, ambarcaţiuni, ATV-uri, proiectoare, generatoare de curent, instalaţii de iluminat tip balon şi echipamente de protecţie, pompierii militari români, împreună un echipaj salvamont din Caraş- Severin, sub coordonarea colonelului Nicuşor ŞTEFAN din cadrul I.S.U. Timiş, au trecut graniţa spre Ungaria vineri dimineaţă.
La Szeged, ei se vor alătura colegilor lor din Serbia şi Ungaria, membri ai echipei DKMT Rescue Team (echipă de intervenţii pentru gestionarea în comun a problemelor legate de inundaţii), pentru a participa la un amplu exerciţiu de protecţie civilă, în cadrul euroregiunii DKMT. Cooperarea în cadrul Euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa (DKMT) se realizează între diferite regiuni din România, Ungaria şi Serbia.
Scopul acestui exerciţiu este constituirea unei echipe complexe care să poată interveni pentru limitarea şi înlăturarea eficientă a efectelor inundaţiilor, la nivel interregional, pentru apărarea cetăţenilor. Activităţile se vor desfăşura continuu, pe durata a două zile, inclusiv pe timp de noapte. Programul detaliat al îndeplinirii sarcinilor va fi înmânat participanţilor doar înainte de exerciţiu, odată cu alertarea, la fel ca în situaţiile reale.