luni, 5 septembrie 2011

Timişoara / Asalt nesfârşit al africanilor la frontiera de vest

La sfârşitul săptămânii, poliţiştii de frontieră timişeni au depistat 10 persoane care intenţionau să treacă ilegal frontiera verde a României.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Lunga, Jimbolia şi Sânnicolau-Mare au depistat în zona de competenţă, trei grupuri de migranţi, de diferite naţionalităţi. Persoanele depistate nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română. Lucrătorii nostri au procedat la conducerea persoanelor în cauză, la sediile Sectoarelor Poliţiei de Frontieră, în vederea clarificării situaţiei. Cu această ocazie s-a stabilit că este vorba de patru algerieni, doi tunisieni şi patru marocani cu vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România sau care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.
În timpul audierilor migranţii au solicitat acordarea unei forme de azil din partea statului român. Cei în cauză au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi nu posedau vizele necesare.
S-au întocmit în toate cazurile lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere, respectiv tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.