marți, 6 septembrie 2011

Timişoara / Concert live la hang, bansuri, sitar şi djembe

Joi, 8 septembrie, de la ora 21, Jazz Office (lângă tribunal) vă invită la concertul live "Silent improvisations" susţinut de Mantrayana.
Mantrayana, sau "calea mantrelor, calea rostirilor sacre" in limba sanskrita, este calea exprimarii de dincolo de cuvinte, a limbajului ce-si transcende granitele spatiului geografic, a muzicii care are o singura tema: Sacrul. Explorand adancurile sufletului pe aripile invizibile ale unor instrumente muzicale precum hang - o inventie recenta cu o forma inedita ca de OZN, incununat de un sound ambiental, eteric, meditativ, sau alte intrumente de o mare bogatie armonica precum bansuri (flaut indian), sitar (india), djembe (percutie orientala) sau altele, Mantrayana isi gaseste o adanca influenta in cultura traditionala din spatiul balkanic si oriental fiind o expresie moderna a valorilor nemuritoare ale muzici modale traditionale.
Mantrayana ii are ca membri pe Claudiu Lazarciuc (hang, djembe) si Szilamer Farkas (voce, flaut, bansuri, fluier, 12-strings guitar).