sâmbătă, 4 iunie 2011

Timişoara / Energia Viitorului 2011

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş organizează cea de-a 5-a ediție a manifestării ENERGIA VIITORULUI, în perioada 9–11 iunie 2010, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din B-dul Eroilor de la Tisa nr.22.
Ediția din acest an reunește companii de profil din țară și străinătate care vor expune o gamă largă de sisteme şi echipamente de valorificare a energiei solare / eoliene / geotermale / biomasei, sisteme şi echipamente de eficientizare a energiilor convenţionale, sisteme şi echipamente de ecologizare și reducere a poluării. De asemenea vor fi prezente asociații și publicații de profil.
„ENERGIA VIITORULUI” se adresează cu prioritate proiectanţilor, arhitecţilor şi constructorilor care doresc să implementeze noile surse de energie, consumatorilor care caută noi posibilităţi de reducere a cheltuielilor privind energia, întreprinzătorilor în căutare de soluţii eficiente de gestionare a propriilor sisteme energetice, autorităţilor administraţiei publice ca factori de decizie pentru adaptarea actualei legislaţii în domeniu la nivelul cerinţelor Uniunii Europene.
Evenimentul se desfăşoară în cadrul proiectului “Energie regenerabilă - cooperarea în afaceri pentru un viitor mai bun”, implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, completat de co-finanțarea națională a celor două state membre participante în program. Proiectul este derulat de CCIA Timiș în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a județului Csongrad (Ungaria) și vizează în principal creșterea capacității actorilor economici din spațiul transfrontalier România-Ungaria de a folosi sursele regenerabile de energie în scopul unei dezvoltări economice durabile.
Prin proiect, la expoziție vor participa 10 companii maghiare care activează în domeniul sistemelor și echipamentelor de valorificare a energiilor neconvenționale iar seminariile și conferințele vor fi susținute de lectori maghiari și români.
În cadrul programului conex, vor fi prezentate și cele două studii realizate prin proiect: «Eficiența economică» și «Biogaz în zona transfrontalieră România-Ungaria». De asemenea, la deschiderea oficială a expoziției, se va semna Acordul de Colaborare între clusterul ARCH ENERG (Ungaria) și clusterul ROSENC România - primul cluster de energii regenerabile din țară având CCIA Timiș ca membru fondator.
În aceeași perioadă și locație se desfășoară și SALONUL REGIONAL AL CERCETĂRII, organizat sub egida Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică la care și-au anunțat participarea peste 20 de institute de cercetare și instituții de învățământ superior din țară.
Orarul de vizitare al expoziţiei este de joi până sâmbătă, între orele 11-19.
Intrarea în expoziție și participarea la programul conex sunt gratuite.