vineri, 3 iunie 2011

România / Sebastian Lăzăroiu, noul ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a depus vineri, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, în faţa preşedintelui Traian Băsescu.
Sebastian-Laurențiu Lăzăroiu s-a născut la data de 20 martie 1970, în orașul Comănești (județul Bacău). A absolvit în anul 1996 cursurile Facultății de Sociologie din cadrul Universității București, urmând apoi și un masterat în politologie la aceeași facultate (1997). A obținut în anul 2007 titlul științific de doctor în sociologie la Facultatea de Sociologie a Universității din București, conform Wikipedia.
Încă din facultate a lucrat ca director de cercetare la GISO (1995-1996), activând apoi ca expert parlamentar la Senatul României (1997), cercetător la CURS (1997-1999), director de cercetare la CSOP/TNS (1999-2000) și director general la Centrul de Sociologie Urbană și Regională - CURS SA (2002-2007).
A participat pe post de expert, consultant sau director de proiect la numeroase programe de cercetare a traficului de ființe umane, a migrației internaționale, în realizarea de sondaje de opinie din campaniile electorale și măsurarea audienței TV, precum și coordonator de proiecte de dezvoltare comunitară.
În paralel cu activitatea de cercetare, a activat ca lector universitar la Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA (2000-2006), profesor asociat la Programul de master în comunicare politică de la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, SNSPA (din 2003), precum și profesor asociat la Programul de master în marketing și sondaje de opinie de la Facultatea de Sociologie (din 2004). Este membru al Asociației Române de Sociologie și al SORMA, organizație profesională a cercetătorilor din domeniul marketingului și sondajelor de opinie.
Începând din anul 2007 îndeplinește funcția de consilier prezidențial la Departamentul Planificare și Analiză Politică al Administrației Prezidențiale.
Sebastian Lăzăroiu este necăsătorit și are un copil.