luni, 30 mai 2011

România / Castraveţii spanioli sunt căutaţi prin magazine

Conducerea ANSVSA a transmis tuturor Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene să monitorizeze în continuare lanţurile de magazine, în ceea ce priveşte legumele bio, crescute cu îngrăşământ natural, cele de la care pot apărea infecţiile cu E.coli în cazul în care acestea nu sunt spălate bine sub jet de apă.
România nu a primit loturi de castraveţi bio din Spania, suspectaţi că ar fi cauzat infectarea cu bacteria Escherichia coli a 200 de persoane din Germania, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
Potrivit autorităţilor sanitare veterinare germane, infectarea a fost posibilă din cauza faptului că persoanele afectate nu au respectat normele minime de igienă în cazul consumului acestor legume, respectiv spălarea lor sub jet de apă.
Izbucnirea E. Coli, boală caracterizată de simptome de enterocolită acută, a dus deja la decesul a două persoane, dintr-un total de 214 cazuri înregistrate în Germania, din care 68% sunt femei. Alte 10 cazuri s-au înregistrat în Suedia, patru în Danemarca, trei în Marea Britanie şi unul în Olanda.