joi, 2 iunie 2011

România / IMM-urile pot depune proiecte pentru „Investiţii mari”

Conform procedurii descrise in Ghidul Solicitantului, incepand de azi, 2 iunie 2011, ora 9.00, s-a inceput inregistrarea on-line a proiectelor finantate in cadrul POS CCE, Axa prioritara 1, Schema de finantare „Investitii cu valoare cuprinsa intre 1.065.000 si 6.375.000 lei”. Termenul limita de depunere a proiectelor este 16 august 2011.
Alocarea financiara pentru acest apel de proiecte este de 425 milioane lei, un numar de aproximativ 67 de proiecte putand obtine finantare maxima de 6.375.000 lei. Pana la ora 13.00 au fost inregistrate 37 de proiecte cu o valoare a finantarii solicitate de 115.751.551 lei.
Beneficiari eligibili pot fi intreprinderile mici (cu un numar intre 10 si 49 de salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta sau detin active totale de pana la 10 milioane euro, echivalent in lei la cursul euro din data 31 decembrie 2010) sau intreprinderile mijlocii (cu un numar cuprins intre 50 si 249 de salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta de pana la 50 milioane euro, echivalent in lei, sau detin active totale care nu depasesc echivalentul in lei a 43 milioane euro, echivalent in lei la cursul euro din data 31 decembrie 2010) ce isi desfasoara activitatea in Romania si au codul/codurile CAEN aferente proiectului pentru care solicita finantare nerambursabila inscrise in certificatul constatator.
Activitati eligibile:
Crearea unei noi unitati de productie (fabrica/sectie/instalatie);
Extinderea unei unitati existente pentru cresterea capacitatii de productie;
Diversificarea productiei unui amplasament existent, prin lansarea de noi produse sau servicii;
Modernizarea intreprinderii, inclusiv schimbari in procesul de productie al unui amplasament existent; (ex: modernizare instalatii, echipamente si instalatii înalt tehnologizate, automatizarea sau mecanizarea procesului de fabricatie, introducerea de noi tehnologii de productie) Echipamentele pentru protectia mediului, reciclarea deseurilor, tratarea apelor reziduale se finanteaza numai în legatura cu investitiile mentionate anterior;
Achizitionarea de bunuri intangibile, cum ar fi software, brevete, licente, know-how sau solutii tehnice nebrevetate;
Achizitia de servicii de Consultanta si instruire specializata strict legate de activitatile de investitii specificate anterior.
Pentru crearea unui cont de utilizator si inregistrarea proiectului accesati site-ul https://poscce.mimmcma.ro.