marți, 31 mai 2011

Timişoara / Rechizitoriile cuţitarilor, la Tribunalul Timiş

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat publicităţii un comunicat în care arată că procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, la data de 26 mai 2011, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului DOROI ANTONIE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor.
Din probele administrate în cauză pe parcursul urmăririi penale a rezultat că, în data de 3 aprilie 2011, pe raza localităţii Victor Vlad Delamarina, în apropiere de municipiul Lugoj, a avut loc o altercaţie în urma căreia inculpatul Doroi Antonie a lovit cu un cuţit victima B.M., atât la nivelul gurii, cât şi la nivelul toracelui, împrejurare ce a determinat transportul victimei la Spitalul Municipal Lugoj şi de aici la Spitalul Municipal Timişoara cu diagnosticul de ,,plagă înjunghiată hemitorace stâng’’.
Potrivit raportului de constatare medico-legală, victima a prezentat leziuni la nivelul buzei inferioare, parasternal stâng şi la nivelul mâinii drepte, care i-au pus în primejdie viaţa.  Leziunile au necesitat pentru vindecare 30 zile de îngrijiri medicale.
Pe de altă parte, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, la data de 25 mai 2011, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului SAMU IANOŞ sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor deosebit de grav.
Din probele administrate în cauză pe parcursul urmăririi penale rezultă că, în data de 6 martie 2011, inculpatul şi-a vizitat fosta concubină, S.K., şi, fiind în stare de ebrietate, a lovit-o de două ori cu un briceag  (ce avea lungimea lamei de 10 cm), în zona pieptului. Leziunile provocate au necesitat pentru vindecare 15 zile de îngrijiri medicale şi i-au pus în primejdie viaţa.
Între timp, la locuinţa victimei a ajuns fiul acesteia S.Z. pe care, de asemenea, inculpatul l-a înjunghiat în partea dreaptă a pieptului, către abdomen. Şi cea de-a doua victimă a suferit leziuni vindecabile în termen de 15 zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în pericol viaţa.
Dosarele au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Timiş.