luni, 26 septembrie 2011

Timişoara / Tabăra “PASTEL URBAN”

Tabăra se va desfăşura în perioada 29 septembrie – 2 octombrie 2011. Ediţia din acest an este realizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara, în cadrul conceptului TIMIŞOARA – OPEN ART CITY / TIMIŞOARA – ORAŞ DESCHIS AL ARTELOR.
Participanţii la ediţia din acest an a Taberei “Pastel Urban” sunt membrii Grupului PROLOG: Paul Gherasim (Bucureşti), Constantin Flondor (Timişoara), Horia Paştina (Bucureşti), Mihai Sârbulescu (Bucureşti) şi Andrei Rosetti (Deva), nume apreciate ale artei contemporane româneşti.
Cu un sfert de secol în urmă (1985), un grup de artişti deschidea la Căminul Artei din Bucureşti o expoziţie cu un titlu sugestiv: Floarea de măr. Era momentul fondării grupului Prolog, o grupare de referinţă pentru lumea artei româneşti contemporane, nu numai pentru talentul fiecărui plastician în parte, ci şi pentru structura sa aparte.
Tabăra „Pastel Urban” - Timişoara vizează crearea de imagini-etalon reprezentative pentru oraşul de pe Bega, imagini care surprind arhitectura şi spiritul local, elemente determinante în procesul de constituire a brand-ului oraşului. În egală măsură, proiectul este un exemplu militant activ în vederea depunerii candidaturii Timişoarei la statutul de Capitală Culturală Europeană.
Lucrările realizate în tabără vor fi expuse în cursul lunii noiembrie pe simezele Atelierului de Urbanism al Primăriei Municipiului Timişoara.