luni, 26 septembrie 2011

Timiş / Bioagricultură la Lugoj

Asociaţia Camerelor de Comerţ și Industrie din Regiunea Vest, partener al Proiectului ”Bio-agricultura, păstrarea culturilor în comunităţile din zonele specializate în obtinerea de produse agricole, zootehnie şi pomicultură”, alături de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş şi de Camera Agricolă şi Societatea de Utilitate Publică a judeţului Csongrád (Ungaria) organizează, în data de 28 septembrie 2011, ora 12, la Lugoj, în incinta S.C. Ardelean Adrian SRL din str. Memorandumului nr.1, seminarul de informare pe teme de agricultură biologică.
Programul cuprinde prezentarea proiectului "Bio-agricultura, păstrarea culturilor în comunitățile din zonele specializate în obținerea de produse agricole, zootehnie și pomicultură" (Ana-Maria Kormany, Director executiv ACCIRV), prezentarea studiului “Analiza comparativă privind procedurile și tehnologiile pentru bioagricultură, în regiunea transfrontalieră România-Ungaria” (Cătălin Mirea, expert realizare studiu / CCIAT), apicultura și acvacultura ecologică (Lucian Voicu–Dungan, Director General S.C. Puffas SRL Timişoara), agricultura bio, o necesitate a pieței (Mihai Galai, biolog, S.C. Puffas SRL Timişoara).
Prezentările se adresează în special comunităților și persoanelor implicate în cultivarea produselor bioagricole, zootehnie și pomicultură, comunităților arondate zonelor în care se prectică acest gen de activități, companiilor din sectorul agro-alimentar.
Proiectul este implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, completat de co-finanțarea națională a celor două state membre participante in program şi vizează în principal intensificarea colaborării dintre comunităţile rurale transfrontaliere în scopul de a facilita dezvoltarea în domeniul bio–agro-alimentar.