luni, 26 septembrie 2011

Timişoara / Festivalul "Teatru pe pâine"

Sâmbătă, 1 octombrie, la ora 19, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara, se inaugurează cea de-a V-a ediţie a Festivalului „Teatru pe pâine” cu spectacolul de pantomimă Fantasmagoria al Companiei de teatru „Passe-Partout Dan Puric”.
Duminică, de la ora 20, se prezintă spectacolul Lumânăratecul al Teatrului Liber „Imago” din Cluj în studioul 202 „Lelu Bihoi”, iar la finalul festivalului, miercuri, 5 octombrie, de la ora 20, Thespis-ul prezintă spectacolul de improvizaţie cu măşti Douăzecişiunu.
Întinzându-se pe durata a cinci zile, „Teatru pe pâine” include şi un workshop de pantomimă susţinut de unul dintre membrii Passe-Partout – Silviu Man. Acest festival are ca scop, prin workshop-urile susţinute, îmbogăţirea şi dezvoltarea cunoştinţelor şi abilităţilor actoriceşti ale participanţilor, participanţi ce includ membri ai teatrului organizator - Teatrul Studenţesc Thespis, cât şi participanţi din trupe de teatru din ţară sau studenţi la Actorie.
Accesul publicului la spectacole este gratuit, cu excepţia spectacolului-eveniment al „Passe-Partout Dan Puric”, preţul biletului fiind de 20 de lei şi 15 pt. studenţi/elevi. Biletele se pot achiziţiona de la secretariatul Casei Studenţilor sau pot fi rezervate la telefon 0721907468.
Compania de teatru Passe-Partout a fost înfiinţată de actorul Dan Puric în 1999, de atunci ei colindând lumea cu spectacolele lor, care i-au reînvăţat pe oameni să viseze cu ochii deschişi: Made in Romania, Don Quijote, Costumele, Vis, Toujours l’Amour, Toţi cinci, Rencontres sau Doi dintre noi, câteva putând fi urmărite şi la Timişoara, ultimul dintre ele chiar la Thespis „Teatru pe pâine” 2008.