luni, 26 septembrie 2011

Timişoara / Concert STAND TOGETHER

O familie din Timișoara trece prin clipe greu de descris în cuvinte. Aripile unor viitori părinți, Diana și Cristi Țurcanu, s-au frânt în clipa în care medicul i-a anunțat că fiul lor va veni pe lume cu sindromul Down. Nu s-au dat însă bătuți. Cei doi au renunțat la lecturile de plăcere cu care erau obișnuiți și au început să citească tratate de medicină. Fiul lor, Alexandru, în vârstă de 4 ani, a avut o copilărie atent îngrijită de mamă și apoi de specialiști în kinetoterapie și pediatrie. Evoluția lui Alexandru a fost excelentă, cu modificări minime față de un copil neafectat cromozomial, spune medicul pediatru Mihai Gafencu, președintele Organizației Salvați Copiii Timiș.
Mama i s-a dedicat trup și suflet, a renunțat la profesie și l-a îngrijit atent. Primește de la stat o sumă derizorie ca îngrijitor al micuțului. Însă nenorocirea a lovit din nou. Alex a avut dureri la picioare, iar investigațiile au arătat că suferă de leucemie. Între timp, mama lui Alex, Diana, a rămas însărcinată cu cel de-al doilea copil. Un act de curaj, dar care solicită intens corpul unui om ce trece printr-o grea încercare. Terapia agresivă citostatică a fost începută și Alex suportă stoic, dar greu, tatăl a plecat de la locul muncă și trăiesc din ajutorul de îngrijitor al mamei, povestește medicul Mihai Gafencu. Împreună putem ajuta această familie să treacă un pic mai ușor prin acest necaz, mai ales că Alex are șanse mari să se vindece de leucemie la vârsta aceasta.
Tratamentul cu citostatice este suportat de stat, însă Alex și familia lui au foarte mare nevoie de bani. Joi, 29 septembrie, de la ora 21, mai mulți artiști generoși au acceptat să concerteze pentru Alex. Spectacolul va avea loc la River Deck, iar intrarea costă doar 10 lei. Toți banii adunați în urma vânzării biletelor vor ajunge la micuțul care suferă de sindromul Down și de leucemie. Vor cânta pentru Alex la River Deck: Caylla, Malenna, Silviu Pașca, Muneer, Sign, Anastasia și Călin Lupu și Phaser. De asemenea, puteți dona bani pentru micuțîn contul deschis la BCR pe numele mamei sale, Diana Elena Țurcanu: cod IBAN : RO 89 RNCB 0551 0681 4863 0001.