vineri, 26 august 2011

Timişoara / Strada Cloşca va fi modernizată prin Programul Operaţional Regional

Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, a semnat astăzi, 26 august, la Timişoara, contractul de finanţare pentru proiectul Modernizarea Străzii Cloşca şi extinderea acesteia la 4 benzi - sector Bulevardul Cetăţii - Strada Ovidiu Balea.
Proiectul îşi propune îmbunătăţirea infrastructurii publice urbane din municipiul Timişoara, în vederea stimulării dezvoltării socio-economice durabile şi a creşterii calităţii vieţii locuitorilor din această zonă prin modernizarea şi extinderea la 4 benzi a străzii Cloşca, situată în partea de NV a municipiului Timişoara pe traseul drumului naţional DN59, pe sectorul Bulevardul Cetăţii - strada Ovidiu Balea, asigurând legătura cu comuna Săcălaz, respectiv Republica Serbia pe ruta Jimbolia.
Va fi reamenajat carosabilul şi trotuarele, se vor construi piste pentru biciclişti şi se va amenaja o zonă verde, urmărindu-se reducerea timpului necesar parcurgerii drumului cu 18,71% şi creşterea numărului de biciclişti cu 10%.
Valoarea totală a proiectului, care se va derula pe parcursul a 16 de luni, este de 14.039.993,22 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 10.867.480,19 lei.