vineri, 26 august 2011

Timişoara / Condamnat la Nurenberg, prins la Cenad

În data de 25 august 2011, a fost depistat STANCU VEBER, de 30 de ani, apatrid, cu domiciliul în Germania, urmărit internaţional pentru comiterea infracţiunilor de fals şi uz de fals.
În fapt, acesta a prezentat în faţa instanţei de judecată din Nurenberg, Germania, un contract de vânzare - cumpărare a unui autoturism în care erau menţionate o altă dată şi sumă de bani decât cele reale, motiv pentru care acesta a fost condamnat la opt luni de închisoare.
Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare de către autorităţile din Germania pentru săvârşirea infracţiunilor de fals şi uz de fals.
Poliţiştii l-au depistat la data de 25 august 2011, în jurul orei 16, în localitatea Cenad la punctul de trecere a frontierei.
Stancu Veber a fost reţinut pentru 24 de ore în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, iar în cursul acestei zile instanţa a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru cinci zile.
La expirarea termenului, suspectul va fi prezentat din nou instanţei de judecată pentru confirmarea mandatului european de arestare emis de autorităţile germane.