marți, 23 august 2011

Timiş / Împăduriri de 559.000 lei la Dudeştii Vechi şi de 445.000 lei în Becicherecu Mic

Programul privind îmbunătăţirea calităţii mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate a consemnat la ultima evaluare proiecte în valoare de peste 101 milioane lei aprobate, echivalentul a 4.109 hectare, relevă datele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).
Astfel, în cadrul comitetelor de avizare a proiectelor depuse în sesiunea precedentă a programului derulat de către AFM, cele mai mari valori eligibile au fost acordate proiectelor din judeţul Vaslui, Bălăşeşti - 3,55 milioane lei, respectiv comuna Măldăieni (Teleorman) - 3,496 milioane lei.
Valori apropiate au fost aprobate pentru localitatea Mârşani(Dolj) - 3,49 milioane lei, comuna Dăbuleni(Dolj) - 3,46 milioane lei şi localitatea Celaru(Dolj) - cu 3,44 milioane lei.
La polul opus, cu finanţări mai mici, au fost aprobate proiecte ce se vor derula în comuna Dudeştii Vechi (Timiş) - 559.000 lei şi în comuna Becicherecu Mic (Timiş) - 445.000 lei.
AFM a demarat, în data de 18 iulie a.c., o nouă sesiune de depunere a dosarelor de finanţare nerambursabilă în cadrul Programului de îmbunătăţire a calităţii mediului prin împădurirea terenurilor degradate, reconstrucţia ecologică şi gospodărirea durabilă a pădurilor.
Deşi iniţial sesiunea trebuia să se încheie în data de 19 august, aceasta a fost prelungită până pe data de 31 august printr-un ordin semnat de către Gheorghe Popescu, preşedintele AFM.
Suma alocată sesiunii de finanţare este de 89.000.000 lei, iar fiecare proiect poate primi maxim 3.500.000 lei finanţare.
Banii se acordă în proporţie de până la 100% din cheltuielile eligibile ale unui proiect. Solicitanţii eligibili în cadrul Programului sunt unităţile administrativ-teritoriale care au în proprietate/administrare terenuri degradate, ce pot fi ameliorate prin lucrări de împădurire, în vederea protejării solului, a refacerii echilibrului hidrologic şi a îmbunătăţirii condiţiilor de mediu.